Skip to main content

Разгледайте забележителностите в и около Царево

Царево е град в Югоизточна България, област Бургас. В миналото е известен като Василико и Мичурин. Градът е административен, стопански и културен център на Община Царево.
Град Царево се намира в подножието на планина Странджа. Разположен е на три малки полуострова и съответно на четири залива, на 15 km североизточно от Ахтопол и на 64 km югоизточно от областния център Бургас. Бреговата ивица е силно разчленена, редуват се скалисти полуострови с неголеми живописни плажове. На юг от града се намира връх Папия с 502 m надморска височина. Планината и морето играят важна роля в развитието на района.
 В района на Царево има много забележителности и активности, които биха могли да впечатлят туристите. Ето някои от тях:
  1. Прекрасни плажове – Царево има много красиви плажове с чиста и кристално ясна вода. Някои от тях са Царево централен плаж, плаж Корал, плаж Лозенец и други.
  2. Старинен град – Царево има старинен град, който е наистина красив. Градът е богат на исторически забележителности, като крепостта на Свети Иван и Царево Царска гробница.
  3. Еко маршрути – Регионът около Царево предлага много възможности за природни разходки, като пешеходни маршрути и вело маршрути в забележителни природни зони, като река Ропотамо и Беглик Таш.
  4. Водни спортове – Царево е известно с водните си спортове. Туристите могат да се насладят на кайтсърф, водно каране на дъска, водно колело и други забавления на морето.
  5. Кулинарни изкушения – Регионът около Царево е известен със своите вкусни ястия. Туристите могат да опитат местни морски деликатеси, като риба и морски дарове, както и местни вина.

Идеи за свободното ви време

Царево е едно от най-приятните морски градчета на черноморието. Известно е със спокойствието си и хубавите плажове.